Geçtiğimiz günlerde Masterchef programında yapılan poşe yumurta hemen hemen herkes tarafından merak konusu oldu. Evde kolayca yapılabilen poşe yumurta gayet az malzeme ile hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Peki bukadar meşur olan poşe yumurta nasıl yapılır?
Poşe tekniği, kayısı kıvamında yumurtanın yapılması için kullanılan pişirme tekniğidir. Özellikle Masterchef yarışmasında adı geçtiğinden beri herkes tarafından merak edilmeye başlandı ve bizlerde sizin için bu tarifin nasıl yapılacağını araştırdık.
POŞE YUMURTA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
-1 adet taze yumurta
-Su
-Sirke (isteğe bağlı)

Poşe yumurta nasıl yapılır? MasterChef poşe yumurta tarifi…
POŞE YUMURTA TARİFİ
Ekmeği fırın ızgarasında kızartın. Küçük bir tencerede su kaynatın, sirke ekleyin ve yumurtayı bir kepçenin içine kırın.
Kepçeyi yavaşça suyun içine batırın. 30 saniye kadar bekleyip yumurtayı suyun içine bırakın. 2-3 dakika pişirin ve yumurtayı kevgir yardımıyla suyun içinden alın.
Ekmeğin üzerine jambonu ve yumurtayı yerleştirin. Taze çekilmiş karabiber ve tuz serpiştirin.
Nane yaprağıyla süsleyerek bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun…