Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax | Gölcük HaberGölcük Haber

26 Ekim 2020 - 23:46

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax

Somon balığının kılçıklarını ve derisini temizleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış fesleğen ve biberiyeyi somon filetonun üzerine yayın.

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax
Son Güncelleme :

15 Ekim 2019 - 15:51

3250 okuma

Somon balığının kılçıklarını ve derisini temizleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış fesleğen ve biberiyeyi somon filetonun üzerine yayın. Kaya tuzu ve esmer şeker ile somonun üzerini kaplayıp limon ve mandalinanın suyunu gezdirin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin. Buzdolabından çıkarıp hazırlanan gravlax’ın üzerini temizleyin. Akdeniz yeşillikleri ve avokado ile süsleyip servis yapın.

  • 150 g somon fileto
  • 20 g suyu
  • 20 g limon suyu
  • 50 g kaya tuzu
  • 50 g esmer şeker
  • 2-3 dal fesleğen
  • 2 dal biberiye
  • 50 g Akdeniz yeşilliği
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım avokado
  • Tuz

Somon balığının kılçıklarını ve derisini temizleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış fesleğen ve biberiyeyi somon filetonun üzerine yayın. Kaya tuzu ve esmer şeker ile somonun üzerini kaplayıp limon ve mandalinanın suyunu gezdirin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin. Buzdolabından çıkarıp hazırlanan gravlax’ın üzerini temizleyin. Akdeniz yeşillikleri ve avokado ile süsleyip servis yapın.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.