Haşhaşlı, cevizli çörek tarifi için malzemeler
Haşhaşlı, cevizli çörek Nasıl Yapılır
@elifsskitchen
2.731 takipçi
Elif Karaer
- İlk olarak uygun bir kaba mayayı ve toz şekeri alın. Üzerine ılık su ekleyerek mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekleyin (Burada ılık su kullanmanız mayanızın daha çabuk aktifleşmesini sağlayacaktır).
- Aktifleşen mayanın üzerine unu ve tuzu ekleyip üzerine yavaş yavaş suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streçleyip 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.
- Dövülmüş haşhaşın içerisine sıvı yağı ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Hamurun yapışmaması için tezgahı biraz yağlayın. Mayalanıp kabaran hamurun tamamını yağladığınız zemine boşaltın. Daha sonra hamurun üzerine yağlı haşhaşlı karışımdan dökerek elinizle hamuru açın.
- Açarak büyüttüğümüz hamuru bıçak yardımı ile 4 parçaya kesin. Kestiğiniz parçaları üst üste koyarak tekrar elinizle açın.
- Açtığınız hamuru tekrar boydan ortadan ikiye kesin ve daha sonra hamurdan şeritler halinde parçalar keserek elinizle iki tarafından kendi etrafında burun.
- Şekil verdiğiniz hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirerek üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün.
- Fırına vermeden önce çörekleri istediğiniz boyutta keserek 15 dakika kadar daha mayalanması için bekletin. 180 derece fırında çöreklerin üzeri kızarana kadar pişirin. Kızaran haşhaşlı çörekleriniz servise hazır.