Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax
soplitav şenlikleri

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax

Somon balığının kılçıklarını ve derisini temizleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış fesleğen ve biberiyeyi somon filetonun üzerine yayın.

Bodrum mandalinası ile marinelenmiş somon gravlax

Somon balığının kılçıklarını ve derisini temizleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış fesleğen ve biberiyeyi somon filetonun üzerine yayın. Kaya tuzu ve esmer şeker ile somonun üzerini kaplayıp limon ve mandalinanın suyunu gezdirin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin. Buzdolabından çıkarıp hazırlanan gravlax’ın üzerini temizleyin. Akdeniz yeşillikleri ve avokado ile süsleyip servis yapın.

 

 

 

 

 

  • 150 g somon fileto
  • 20 g Bodrum mandalinası suyu
  • 20 g limon suyu
  • 50 g kaya tuzu
  • 50 g esmer şeker
  • 2-3 dal fesleğen
  • 2 dal biberiye
  • 50 g Akdeniz yeşilliği
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım avokado
  • Tuz

Somon balığının kılçıklarını ve derisini temizleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış fesleğen ve biberiyeyi somon filetonun üzerine yayın. Kaya tuzu ve esmer şeker ile somonun üzerini kaplayıp limon ve mandalinanın suyunu gezdirin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin. Buzdolabından çıkarıp hazırlanan gravlax’ın üzerini temizleyin. Akdeniz yeşillikleri ve avokado ile süsleyip servis yapın.

Etiketler: bodrum mandalinası somon gravlax
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Gölcük Yazlık'ta Yas Var
Gölcük Yazlık'ta Yas Var
Gene Üst Geçit Gene Modern!
Gene Üst Geçit Gene Modern!