Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?
soplitav şenlikleri

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

Mevsimin en lezzetlisi o! Evet tabii ki enginardan bahsediyoruz. Tezgaha elveda demeden en lezzetlisinden zeytinyağlısı tam da sofraya konulacak cinsten! İftarda hem hafif hem lezzetli bu yemeğe herkes bayılacak!

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

  • 5-6 adet çanak enginar

  • 2 SB garnitür

  • 1 adet kuru soğan

  • 1/2 su bardağı su

  • 8 YK zeytinyağı+ 3 YK zeytnyağı

  • 1 tutam toz şeker

  • 1/2 TK tuz

  • Karabiber

  • 2 YK limon suyu

  • Servis etmek için:

  • Zeytinyağı

  • Kıyılmış dereotu

Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte soteleyin. Üzerine garnitürü ekleyip 3-4 dakika pişirin. Enginarı pişireceğiniz sos için 3 yemek kaşığı zeytinyağı, toz şeker, tuz, karabiber ve limon suyunu karıştırın. Pilav tenceresine enginarları dizin ve üzerine hazırladığınız sebze karışımını paylaştırın. Limonlu suyu dökün ve kapağı kapalı bir şekilde enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu ile servis edin.

Etiketler: zeytinyagli enginar nasıl yapılır enginar tarifi zeytinyağlı enginar tarifi gölcük yemek tarifi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Gölcük Yazlık'ta Yas Var
Gölcük Yazlık'ta Yas Var
Gene Üst Geçit Gene Modern!
Gene Üst Geçit Gene Modern!